Трагедията се случи преди година и половина в Сандански

Семейството и близките на 6-годишния Марти от Сандански все още чакат възмездие за мъжа, който го прегази с колата си. Трагедията стана преди година и половина. Тогава 72-годишенн мъж навлезе в улица в ремонт и помете момченцето, което се вървяло по тротоара. Марти почина 20 дни по-късно в столична болница.

Близки на прегазено момче в Сандански излязоха на протест

Виновникът за трагедията - Стойко Янев, в момента е на свобода срещу гаранция от 1200 лева. Опасенията на близките на загиналото дете са, че мъжът може да остане ненаказан. Делото срещу него трябваше да стартира в сряда, но първото заседание беше отложено.

 

 

 

„Вчера трябваше да се състои първото заседание по делото, но адвокатът на обвиняемия липсваше и то беше отложено. Това за нас е неморално. Той няма причини, за да отсъства. Не може в последния момент да казва, че има друго дело, при положение че имаме призовки месец преди делото. Това е нарочно отлагане на нещата, проточване на делата, за да можем да се влачим още години наред”, коментира в „Здравей, България” майката на убитото момче Мирослава Ставрева.

Починало е 6-годишното дете, блъснато на тротоар в Сандански

Според нея близките на Янев се опитват да прехвърлят вината на друг. А семейството на Марти настоява за максимална присъда. Майката е категорична, че трябва да има промени в закона.