Те настояват за толерантност на пътя

Близки на 6-годишния Мартин, който беше прегазен на тротоар в Сандански, излязоха на протест с искане за толерантност на пътя. 

"Съдебната система трябва да работи по-бързо, а не толкова тромаво както е в момента. Трябва да има справедлива присъда за всички убийци на пътя", призова бащата на починалия Мартин Иван Ставрев.

Починало е 6-годишното дете, блъснато на тротоар в Сандански

Десетки жители на Сандански организираха протестно шествие, което започна от сградата на съда, 40 дни след смъртта на детето. Те настояват за строга и справедлива присъда за шофьора, който прегази момчето. Местните оставиха цветя и венци на лобното място на детето.

73-годишният шофьор Стойко Пеев е на свобода, след като беше пуснат под парична гаранция от 1200 лв. Той се спусна по затворена за ремонт улица, като помете автомобили и багер, след което прегази 6-годишното момче. Улицата все още е затворена, но по нея не се извършват ремонтни дейности.

ОБРАТ: Върнаха в ареста пияния надзирател, прегазил дете в Пазарджик

"Това не може да продължава така. Трябва да има наказание. Не може да прегазиш някого, да си платиш определена цена и да се прибереш вкъщи все едно нищо не се е случило", категорична беше майката на прегазеното момче Мирослава Ставрева.

Репортер: Антон Чавдаров

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.