"Не се сещам за проблем в държавата, за който хората да не се обръщат или към Борисов, или към Марешки", смята лидерът на ВОЛЯ

„Към днешна дата няма нова политическа формула на управленската коалиция. Има ситуация до толкова, до колкото няма управляващо мнозинство, защото броят на депутатите на ГЕРБ и „Обединени патриоти” е по-малко от 121. Те управляват в малцинство с плаващи мнозинства, във връзка с различни въпроси, за които търсят съдействие от различни политически партии”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Кардиналното е следното. В България в момента има двама политици и държавници, които решават проблемите. Не считам, че е правилно, но ситуацията е такава. В 95% от случаите хората се обръщат за всеки проблем към министър-председателят. Имат едни 5%, в които дори той не може да помогне. Това са сферите на лекарствата и горивата, където хората се обръщат към мен. Аз не се сещам за някой проблем в държавата, за който хората да не се обръщат или към Борисов, или към Марешки”, смята политикът.

„Ако все пак голяма част от проблемите се решават от Борисов, нормално е той да е министър-председател. Не виждам кое е нормалното в това обаче, другият, към когото се обръщат хората, да стои в опозиция. Предният мандат, в който управляваха ГЕРБ, те бяха в коалиция с т.нар Демократи. Заедно имаха 107 депутати. В началото на мандата, по стечение на обстоятелствата ГЕРБ и ВОЛЯ имаха точно 107. Това беше нормалната коалиция в началото, а не с „Обединени патриоти”. Няма разговори с Борисов”, категоричен е Марешки.

Той коментира  и кандидатурата на депутата от ВОЛЯ Симеон Найденов за шеф на КПКОПИ.               

„Само ние от ВОЛЯ имахме волята и смелостта да изкараме алтернатива за шеф на КПКОНПИ. Ако имахме възможност, щяхме да изкараме и кандидат за главен прокурор. Тези, които крещяха защо няма състезание за главен прокурор, когато имаха възможност не изкараха кандидатура за КПКОНПИ.  Казаха, че няма да подкрепят Цацаров, а после гласуваха за него”, смята Марешки.

Според него БСП задкулисно е подкрепило издигането на Валери Симеонов като заместник-председател на Народното събрание. Лидерът на ВОЛЯ заяви, че никога няма да работи със Симеонов, тъй като между тях има конфликт на ценностите.

Още от разговора с лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки гледайте във видеото.