Работата по 4-километровата отсечка започва през октомври, а 2 месеца по-късно е преустановена

Ремонт на общински път изкара жителите на три села до Шумен на протест. Втори месец 4-километровата отсечка не е завършена. Преди дни строителството спряло заради ниските температури.

Работата по 4-километровата отсечка, която свързва Шумен и село Васил Друмев, започва през октомври. Преди няколко дни обаче дейностите са преустановени заради ниските температури. Пътуващите по пътя не са доволни от състоянието, в което той ще посрещне зимата и затова излязоха на мирен протест.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Обезопасяват пътя между Монтана и Видин

Отсечката не е ремонтирана основно от десетилетия, а тя свързва най-близките села с областния център Шумен. Два месеца след като ремонтът започва, той е преустановен.

Освен разширяване, на пътя е направена и реконструкция. Именно това е и причината, според фирмата изпълнител, да не може да се полага асфалт при сегашните температури. „Знаят, че времето се разваля – въобще да не го бяха започвали. Да закърпят големите дупки, да изкараме зимата, на пролет да го започнат. Да възстановят пътя както трябва”, коментира Станимир Стойчев.

ОПАСНИ ПЪТИЩА: Как изглежда шофирането по главен път Е79?

Дупките ще се запълнят, за да може пътят да се използва през зимния период, а цялостното преасфалтиране трябва да е готово до месец март.

Протестиращите обявиха, че ако няма реакция от общината и фирмата изпълнител, ще продължат недоволството си, но този път като затворят и движението.  

Репортер: Деян Герговски