Няма пациенти с алкохолно натравяне, съобщиха от болницата

Няма пациенти с алкохолно натравяне по Коледа тази година, съобщиха от болницата от „Пирогов”. Над 1800 души от цялата страна се преминали през болницата за двата празнични дни. Приети са 50 деца и 170 възрастни.

От болницата отчитат още, че потокът от пациенти е обичаен за сезона. Заради липсата на сняг и лед  броят на хората с травми по крайниците не е голям. Не е имало и много пациенти, които да потърсят помощ в „Пирогов” след преяждане или препиване по празниците.

НА СМЯНА В ПЕДИАТРИЯТА: Екип на NOVA с лекарите, които спасяват детски животи

„Има малко повече приети вследствие на преяждане. Извършени са 45 операции при възрастни и 15 при деца. По-натоварените кабинети са били спешният, педиатричен, хирургичният и травматологичният” заяви директорът на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” Асен Балтов.

Един човек е бил приет в болницата заради травма от пиратка. Спешните екипи припомнят да внимаваме с пироизделията на Нова година.

ПРОВЕРКА НА NOVA: Опасни ли са модерните пироизделия?

Празничните дни са сред най-натоварените и за екипите на Спешна помощ. По време на коледните празници средно около 2 000 души звънят за линейка само в София.

Общо повикванията за цялата 2018-та година към Спешна помощ в столицата са над 140 000. Това се равнява на близо 400 обаждания на ден.