Кодовете за отстъпки са уникален инструмент в световен мащаб за интернет потребителите, желаещи да спестят пари от онлайн покупки

Промоционалните кодове - движеща сила на онлайн електронната търговия в България.

eBay, Aliexpress, Amazon, Groupon са основните световно-известни сайтове за електронна търговия, където може да използвате промоционални кодове.

Също така, едни от най-големите интернет магазини в България като: Emag, Fashion Days, Answear, Footshop и Obuvki.bg, предлагат на потребителите възможност за покупка с ваучер кодове (купони).

По статистически данни от emarketer.com, продажбите на сайтовете за електронна търговия, ориентирани към крайните потребители, ще се удвоят в рамките на периода 2019-2023, а ножицата ще бъде в диапазона 3 535 трилиона - 6 542 трилиона долара.

Следователно, пазарът не е наситен, а се разраства с голям темп и в този смисъл приложението на кодове за отстъпка по време на покупка ще бъде по-голямо в рамките на три години, в сравнение с настоящия момент.

Към момента, Китай и САЩ продължават да бъдат лидери на световния пазар за електронна търговия, формиращи около 70% от питата и +24% ръст в сравнение с изминалата година. Азиатско-тихоокеанският регион остава най-големият глобален пазар на електронна търговия, воден от Китай (който факт потвърждава, че е най-големият пазар за електронна търговия в света) – делът на преките онлайн продажби на страната е 83% спрямо тези в азиатско-тихоокеанския регион.

Що се отнася до България, все повече потребителите осъществяват покупки с кодове за отстъпки с цел пазаруване и възползване от възможностите да спестят пари, която практика подчертава постоянно нарастващата тенденция в цяла Европа.

Нарастващ брой онлайн компании предлагат промоционални кодове, дори в България и Източна Европа.

В унисон с тези прогнози, пан-европейска компания желае да предложи най-добрите кодове за отстъпки и промоции в един уникален, общодостъпен уебсайт за купони.

Основана от италиански предприемач и базирана в сърцето на Европа - в очарователния румънски град Тимишоара, Promocodex International Srl предлага нов продукт, портал за промо кодове за страни като: Русия, Беларус, Казахстан и Украйна, които са достъпни на https://bg.promocodex.com/, както и изключително практично приложение, което може да бъде изтеглено за Android и IOS в Google Play.

Promocodex.com не е просто сайт за отстъпки, а принадлежи на мрежа, оперираща в много европейски държави като: Италия, Испания, Румъния, Унгария, Хърватия, Чехия, Ирландия, Англия, Сърбия, Словения и Босна и Херцеговина. Маркетинговата стратегия на компанията предвижда, че потребителите ще могат да търсят "световни" и "без бариери" промоционални кодове из цял свят.

Според тази маркетингова стратегия, интернет потребителите могат да търсят кодове за отстъпки, валидни за българския пазар (един от най-обещаващите пазари в Източна Европа), но и в други близки страни като Беларус, Украйна, Русия, Молдова и Казахстан. Този амбициозен проект може да увеличи броя на сърфиращите в интернет, които искат да спестят пари от известните уебсайтове за електронна търговия. Целевата аудитория може да бъде по-широка, а също така може да включва граждани, живеещи в САЩ, Австралия, Африка, Индия, Близкия изток, Азия, както и по целия свят.

Какво са кодовете за отстъпка?

Кодът за отстъпка не е нищо повече от буквено-цифров купон, който може да се използва при пазаруване. Той трябва да бъде въведен преди плащане на дължимата сума и най-общо казано дава възможност да се възползвате от по-ниски общи разходи. При всички случаи трябва да се отбележе, че видовете ваучери за отстъпки, на които може да се разчита, са много: някои гарантират по-ниска цена, други промоционални кодове могат да осигурят безплатна доставка (без разходи за доставка) и подаръци.

Как да изберете кодове за отстъпка?

Реалното предназначение на кодовете за отстъпки също е променливо, от гл. т. на това, че те могат да бъдат изключителни или публични, но също така и предназначени за нови клиенти. В допълнение, съществуват и такива с възможност за възстановяване на суми по поръчки, както и тези, които трябва да бъдат уползотворени в рамките на определен период от време. В някои случаи, за използването на купон е необходимо да се спазват специфични условия и правила. Това е и причината, поради която е препоръчително да се вземе предвид и с особено внимание цялата информация, свързана с тях.