Той ще плати глоба от 950 лв.

Шофьор на "Опел" със софийска регистрация е засечен да преминава през град Завет със 129 км/ч., при разрешени 50 км/ч. Това съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" комисар Божидар Божков. За превишението на скоростта на шофьора му е наложена глоба в размер на 950 лева, той е лишен и от правото да управлява превозно средство за срок от 3 месеца, предаде БТА.

Нова акция на КАТ през уикенда

По пътя в посока от Кубрат за село Беловец, водач на "Пежо" с разградска регистрация пък е установен да се движи със 108 км/ч, при ограничение на скоростта от 60 км/ч. За нарушението на шофьора ще бъде наложена глоба от 750 лева и три месеца лишаване от правоуправление.

Комисар Божков посочи, че през декември на територията на област Разград са заснети 1308 нарушения на скоростните режими от водачи на превозни средства. За извършени нарушения през предходни периоди за декември са съставени общо 1100 електронни фиша.

Клиент блъсна с колата си шестима души пред столично заведение

През последния месец на годината в Разградско са станали 56 пътни инцидента, с 26 повече в сравнения със същия период на миналата година, отчете още Божков. Той добави, че се запазва тенденцията от предходните месеци, основната причина за настъпилите тежки катастрофи да е несъобразената скорост от страна на водачите.