Причина за трагедията е семейни проблеми

32-годишен асеновградчанин се самозапали в колата си рано тази сутрин на пътя между селата Лясково и Яврово над Асеновата крепост, съобщава DarikNews.

Сигнал за случая е подаден в 07:20 часа сутринта на спешния телефон 112 от 46-годишен ловджия, който пътувал с джипа си по пътя за село Яврово.

На отбивката край пътя ловджията видял лек автомобил, от който излизал дим. Човекът спрял, за да помогне, но в същия момент предната врата се отворила и от мястото на шофьора излязъл мъж, който веднага пламнал. Ловджията се опитал да го загаси с пожарогасител, но мъжът починал от изгарянията.

Мъж почина в Дряново след самозапалване
 
На мястото пристигнал екип на полицията, който само установил смъртта. От пресцентъра на Дирекцията на полицията в Асеновград съобщават, че това е 32-годишен асеновградчанин, работил като охранител и със сигурност става дума за самоубийство.
 
Образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство, отбелязват от пресцентъра.

Според близки на загиналия той е имал проблеми с приятелката си, с която живеели на семейни начала от началото на годината. Местни жители твърдят, че момичето сутринта получило прощален SMS.

Все още тече разследване относно причините за самоубийството.