Има хора, които помагат на други с дом, храна, подкрепа и вяра

Светлина зад вратата! Има хора, които помагат на други хора с дом, храна, подкрепа и вяра, без да чакат нищо в замяна. Помагат със сърце, душа и молитва.

Когато вървите по улицата и видите бездомник, питали ли сте каква е неговата история? А когато ходите на църква, чудите ли се за какво се моли човекът до Вас и дали сте се питали откога някой не е ял?

Кой и защо остави на улицата възрастен човек?

Ако Вие не сте се сещали за нито едно от тези неща, то едни други хора го правят.

От дълги години огънят в печката гори за десетки хора, благодарение на Христо Атанасов. От 1990 г. до днес в дома си той приютява нуждаещи се от подслон хора.

„Много хора са минавали в дома ми. Те ме намират, като си говорят помежду си. Аз не връщам никого, защото има място”, каза Христо Атанасов.

Бездомник отказа операция и помоли "Спешна помощ" да го остави на една пейка

Казва, че не се притеснява какви хора ще попаднат в дома му, но признава, че му се е случвало да си изпати. Хората се различават и по съдбите, и по тъгата, и по успехите. За едни успехът е даване на огън, а за други - в храната и за тялото, и за душата.

В неделните утрини храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в Асеновград е препълнен. Част от хората ходят, за да присъстват на литургията, а други за превърналия се в традиционен неделен курбан.

„От 2000 г. досега не сме прекъснали да храним хората”, казва отец Йордан.

Идват бедни, богати, християни и мюсюлмани.

Гледайте "Темата на NOVA" тази вечер след централната емисия новини.