Все още не е ясно дали става дума за самоубийство

15-годишно момче загина след падане от прозорец на класна стая в Английската гимназия в Русе. Малко преди осем часа сутринта, момчето е намерено в задния двор на гимназията. На място веднага  пристига линейка, но по пътя за болницата детето  издъхнало. Причината за инцидента все още не е ясна.

На мястото веднага е пристигнала линейка, но по пътя за болницата момчето е издъхнало.

Снимка: Наталия Йорданова, NOVA

„Става дума за едни мънички прозорци, които се отварят , не е нещо, което да предполага случайно падане”, коментира Маргарита Янакиева, директор на АЕГ "Гео Милев"-Русе.

Полицията започна разследване. Работи се по няколко версии. Сред тях- самоубийство и нещастен случай. Иззети са и записи от охранителните камери.

„В коридора и в някои от стаите има камери, в двора има, за съжаление  толкова рано сутринта е мрачно и не се вижда ясно”, добавя Янакиева.

Снимка: Наталия Йорданова, NOVA

От училището разказват, че момчето не се е оплаквало. Бил е добър ученик и никога не е създавал проблеми. След трагедията в Английската гимназия влязоха психолози.

Зам.-кметът на Русе казва, че сигнал в „Закрила на детето” е подаден веднага.

„За тях е един емоционален шок и те го преживяха , част от тях наистина емоционално. И помолихме голяма част от учениците да си останат в клас и да си говорят, защото нещата трябва да се изговарят”, казва Йорданка Тодорова, психолог.

Тепърва ръководствата на английската гимназия ще обмисля дали да се обезопасят прозорците на по-високите етажи на сградата. 

Репортер: Наталия Йорданова

Репортер: Наталия Йорданова