След еуфорията около прибирането, тя не се главозамая

Помните Мария Руневска, талантливата хокеистка, която пребори конкуренцията на деца от целия свят и успя да се класира за участие на младежките Олимпийски игри в Швейцария.

Разказахме ви за нея преди да замине, тогава тя ни обеща добро представяне на игрите- е, изпълни  го и се прибра с медал!

След еуфорията около прибирането, тя не се главозамая, а побърза да се върне там където се чувства най-добре - на леда. Там тя бе посрещната от своите съотборници подобаващо.

Български хокеисти отиват на олимпиада за пръв път от 43 години насам

„Отидох и победих. Взехме медал, трето място. Можеше и повече”, казва Мария.

Медал извоюван с отбор  в състезание между смесени отбори от различни националности, съставени от най-добрите млади хокеисти в света.

„В нашия отбор имаше вратарка от Дания, вратарка от Япония, имахме нападател от Германия, от Австрия, от Швейцаря, от Австралия, от Шотландия, от Полша и от България”, обяснява Мария.

През цялото състезание, неотлъчно до нея е и треньорът и в България- Мартин.

„Аз съм много доволен от нея. Успя да реализира голове в почти всеки мач. Игра в защита, игра комбинативно и си свърши работата на 100%”, казва той.

ДА СБЪДНЕШ МЕЧТАТА СИ: Българка се класира за Младежките олимпийски игри

В състезанието, отборите били разделени по цветове, като се играело на принципа всеки срещу всеки. Мария попадна в синия отбор.