Бизнесменът отрече да се намира в Дубай

Самолетът не е на „Нове холдинг” и кой ви каза, че аз съм пътувал в този самолет. На разположение съм. Къде съм не е най-важното. Така бизнесменът Васил Божков отрече информацията да се намира в Дубай в ефира на „Здравей,България”. Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена.

Бизнесменът, подал сигнала срещу Божков: Той ме заплаши с убийство преди месеци (ВИДЕО)

Той заяви, че твърдението на прокуратурата за дължимите над 500 млн. лв., които Божков трябва да изплати на държавната хазна, е злостна пропаганда.

„Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Не може да се смятаме за нищо. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

Той отрече категорично, че е предлагал подкуп на членове на Комисията по хазарта.

Прокуратурата: Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на служител от Комисията по хазарта

 

"Не могат да правят квалификации за криминален тип, олигарх, за ограбил хората. Не съм заплашвал с убийство. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психичноболни. Нямам никакъв страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава", разказа още Васил Божков.

Той се пита защо е виновен, при положение че е платил всички данъци. 

Още по темата гледайте във видеоматерилите.