„Божков е сериен изнасилвач - зад гърба си има стотици изнасилвания”, твърди Цветомир Найденов

„Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис”. Това каза в ефира на „Здравей, България” Цветомир Найденов, бивш съдружник на бизнесмена и човекът подал сигнал срещу него в прокуратурата.

Към държавното обвинение той се обърнал в началото на декември миналата година, защото около два месеца преди това получил доказателство за извършени от Божков нарушения.

Божков пред NOVA: Твърденията на прокуратурата са злостна пропаганда

„Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната”, каза още Найденов.

След като сезирал прокуратурата, той отишъл в редакцията на bTV, за да съобщи за това, разказа Найденов. По-късно екипи на вестниците „Дневник” и „Капитал” му взели интервюта. В крайна сметка нищо от казаното от Найденов пред медиите не видяло бял свят, твърди той.

Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо. Според мен това е свързано с рекламните договори - медиите не искат да го загубят”, коментира Найденов. И добави, че Божков се е обаждал на баща му и заявил, че ще спре „медийните помии” срещу себе си.

Прокуратурата: Божков предлагал по 10 000 лв. на ден на служител от Комисията по хазарта

 

„Не познавам нито прокурори, нито нищо. Искам да ги поздравя за куража. Отидох до деловодството в прокуратурата и там си подадох сигналите. Не съм провеждал предварителни разговори с никого”, обясни още бизнесменът. И допълни, че е бил повикан за разпит преди 10 дни – повече от месец, след като е подал сигнала.

„В Търговския регистър оборотите на фирмите на Васил Божков са старателно замазани от 2010 г. насам. Това е публична информация, всеки може да го прочете. Аз съм установил факта, че четирите фирми на Божков от 2015 г. нямат нито един четим отчет. Какво крие? Защо си крие оборотите и колко данъци е платил?”, пита Найденов.

МВР показа какво откри в имотите на Божков (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Божков. Този човек е сериен изнасилвач - зад гърба си има стотици изнасилвания, които са обществени тайни. Това са нощни заведения, коли, побоища. Аз познавам три жени, пострадали от Васил Божков”, разкри още бившият партньор на хазартния бос.

„Четох по медиите, че са арестувани украински и грузински килъри, които са били поръчани за нас. Трябва да се разгледат случаите на Йордан Динов, момчето, което беше убито в Благоевград, и на Манол Велев. Мисля, че Божков е съпричастен към тези работи. Каквото имам като доказателства и факти, съм го дал в прокуратурата”, каза още Найденов.

Той разкри, че срещу сайта на Efbet се извършва петата по големина хакерска атака. Според него именно заради това Божков „ще бъде подгонен” от испанските власти и Европол.

Целия разговор гледайте във видеото горе.