Крадците не ровят грубо, влизат през терасата и оставят мининум следи

Жители на столичния квартал „Изток” се оплакват от набези на крадци. Почеркът е един и същ - не ровят грубо, влизат посред бял ден през терасата и след себе си оставят мининум следи. Потърпевште се усещат часове след като са се прибрали у дома.

Засилват мерките срещу домовите кражби по празниците

Един от потърпевшите е Росен Шаламанов. В неговия дом също е влизал крадец цели три път. Неизвестният „неканен гост” дограмата и изкъртил единия секюрити райбер. „Той си е влязъл. Не знаем къде и какво е търсил. Покатерил се е по решетките на съседа отдолу. Ако е бил само един човек и трите пъти първо е откраднал бижута и стотинките от погачата на детето. Вторият път само бижута, и третият път, според нас, нищо”, разказа той.

Въоръжен и маскиран с противогаз ограби бензиностанция в Труд (ВИДЕО)

Александра Владимирова е решила да защити апартамента си със същите секюрити райбери, но нямало ефект. По думите й за последните два месеца в блока е имало 4 кражби. „Има елемент на страх”, споделя тя.

„Мерките, които могат да се предприемат, са много. Може да се започне със секюрити райбери, минава се през укрепване на дограмата, през по-надеждни ключалки и се стига до алармени системи – т.нар. СОТ”, обясни експертът по сигурността Здравко Дрелиев.

Повече по темата гледайте във видеото 

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Кой и защо задигна пари, бижута и куче от апартамент в София?