Съвети за перфектен празник дава семейният консултант д-р Ранди Шрьодер

Вечеря навън и изненада - това са най-добрите начини да си осигурите идеален Ден на влюбените, съобщи „Фокс нюз”, цитирана от БТА.

"След разговори с над 1500 двойки съм напълно убеден, че вечеря навън заедно с половинката е най-добрият начин. С търсенето на изненада и за двама ви се стимулира изобретателността и така показвате, че цените половинката", каза д-р Ранди Шрьодер, експерт и семеен консултант.

Звездни двойки, които си казаха „Да” на Св. Валентин (ГАЛЕРИЯ)

За най-добрия възможен начин за отбелязване на празника, д-р Шрьодер препоръчва да изберете изненада, която ще има значение за любимия човек.

"Ако например партньорът ви харесва китайска храна, идете на китайски ресторант, който никога не сте посещавали. Ако обича сладолед, идете в сладкарница, чиито сладоледи никога не сте опитвали. Ако половинката обича разходки в парка, идете на място, на което досега не сте били. Един от начините да почерпите нов опит в предоставянето на изненада е да правите неща заедно, които не струват пари", добави той.

Д-р Шрьодер съветва семейните двойки да намерят начин да излязат извън дома за Св. Валентин, макар да е наясно, че има семейства с малки деца или пък с ограничени финансови възможности.

Отбелязваме празниците на виното и любовта

"Не е задължително да излезете за два, три или четири часа, можете да сте навън само за час. Имам опит с двойки с разчупено мислене, които излизат заедно за закуска в събота сутрин за един час и си прекарват чудесно заедно. Това става прелюдия и към един прекрасен уикенд. Какъвто и да е поводът, излизането извън дома и прекарването на време и общуване с партньора дори за един час силно укрепва сърдечната връзка", каза д-р Шрьодер.

Той не отрича, че за някои двойки похапването на пица на дивана, докато гледат хубав филм, също е чудесен избор. Има двойки, които избират да празнуват Деня на влюбените в дните преди или след 14 февруари - защото е по-евтино или пък защото заведенията не са препълнени с посетители. Денят на влюбените е свързан с много очаквания, но уважението и изразяването на чувствата е процес, който продължава през цялата връзка и не може да се изчерпа с отбелязването на един романтичен празник.

ОБРАТНОТО НА СВЕТИ ВАЛЕНТИН: В бар "Раздяла" се събират недоволни от любовта

"Розите и свещите изчезват бързо, важно е общуването на четири очи, уважението към другия и жестовете в съвместни дейности, които изискват саможертва. Привилегия, а не задължение е да прекарвате време заедно всеки ден, не само на Св. Валентин. Времето само за вас, разговорите, докосването по време на празника ще е от особено значение и за двамата партньори", каза д-р Шрьодер.