За абсурда ни сигнализираха хора, които нямат достъп до домовете си

В община Своге частна улица е затворена с бариера от едната страна, от другата с бетон и телена ограда. За абсурда ни сигнализираха хора от кв. „Орлин", които нямат достъп до домовете си.

Спешна помощ и пожарната също не могат да минават оттам. Община Своге съди хората, които са се обявили за собственици.

Хората обясниха, че нямат право да минават пеша заради лошите условия. "Минаваме по обходни пътеки. Старият път е горски, но е и кален и необработен. Дълго време се върви през гората, за да стигнем до центъра на "Своге". През зимата в тези условия, дори с джипове, няма достъп, защото калта е прекалено голяма. Тази улица беше затворена през май месец",споделиха те.

Собственици преградиха улица като частен имот

Собственикът на улицата Павел Узунов твърди, че има обходен път, който е бил реновиран преди две години. "Не е коректно изказването на хората, че община Своге ни съди. Има съдебно дело, което е заведено, а нужните документи са приложени в съда. Личната информация в тях не трябва да се показва публично", каза той.

По думите на зам.-кмета на община Своге Илия Богданов са издавани заповеди за премахване на бариерите. "В срока, в който бяхме дали, тази заповед не е изпълнена от хората, които са преградили улицата. Аз дори не ги наричам собственици. Тази улица ще се отвори и ще влезе техниката, за да се направи нормален път, защото не могат да се правят ограничения", каза още Богданов.

Според адв. Цветкова семейство Узунови не са представили документи за собственост на улицата. Тя уточни, че собствеността на имота не се променя с учредяването на право на преминаване.