Туристите, които посещават Тадж Махал често са атакувани от диви примати

Индийската полиция се подготвя да защитава президента на САЩ Доналд Тръмп от диви маймуни, по време на посещението му в азиатската страна, пише агенция "Фокус".

Тръмп остро разкритикува тазгодишните "Оскари"

Изчислено е, че повече от 700 макаци, често групирани в големи стада обикалят около Тадж Махал в Агра, където се очаква да пристигне президентът на 24 февруари. Там Тръмп ще разговаря с индийския премиер Нарендра Моди.

„Терорът на маймуните е толкова широко разпространен, че жените и децата се страхуват да излязат на покривите на домовете си, които почти винаги са превзети от макаци“, заяви един от жителите на Агра пред вестник India Today.

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР

„Ако такова голямо стадо маймуни атакува антуража на Доналд Тръмп, това ще е ужасно“, допълва той.

Полицията планира да вземе съответните мерки, за да защити президента от животните. Местните сили на реда ще бъдат въоръжени с прашки, с които да плашат маймуните.

Тръмп отново иска стена с Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Източник от индийската полиция обаче предупреждава, че макар прашките да са ефективно средство за малки групи маймуни, „когато се събере цяло стадо, този метод е съвсем неефективен“.

Туристите, които посещават Тадж Махал често са атакувани от диви примати. През 2018 г. например двама френски посетители бяха нападнати, докато си правили снимки с мобилните си телефони.

ТРЪМП ПРЕДСКАЗА: Коронавирусът ще изчезне през април поради горещините

В Индия в момента текат приготовления за пристигането на Тръмп, които включват почистването на замърсената река Ямуна, в която се влива и чиста вода, за да се премахне лошата миризма, която се носи от нея. В други райони на страната пък се строят цели стени, които да скриват мръсните квартали.