София Йотова загърбва корпоративния свят и се посвещава на тайните в кухнята

Готвенето се е превърнало в кауза за една младата жена - София Йотова. Въпреки че няма обоняние, тя загърбва корпоративния свят и се посвещава на тайните в кухнята. Печели кулинарен „Оскар” и става посланик на кампанията на Джейми Оливър за здравословно хранене на децата. Отскоро пък показва и на заетите хора как да се хранят вкусно и здравословно.

Кои са най-често срещаните грешки в кухнята?

„Когато започнах да готвя, на около 22-23 години. Заживях сама в София и трябваше да започна да си готвя сама, за да пестя средства”, разказва Йотова.

„Корпоративната ми кариера продължи около 5-6 години, последните 3 прекарах в IT сектора. Това, което обаче осъзнах беше, че аз печеля чужди битки. Това ме оставяше с усещането, че аз съм постоянно губеща. Работата ми беше супер, хората – страхотни, но аз самата не се чувствах на мястото си”, каза още тя.

Перфектният начин да сварим яйце според науката

„Тогава тялото ми започна да дава сигнали, че нещо не е наред. Десетина лекари не успяха да ми сложат каквато и да е диагноза. Тогава реших, че трябва да направя накаква промяна”,

Повече по темата гледайте във видеото.