Междувременно България засили контрола по граничните пунктове с Гърция

Напрежение и в Солун, Гърция, след като стана ясно, че в града вече има два случая на COVID-19. Хората там се презапасяват с хранителни продукти и стоки от първа необходимост.  Междувременно България засили контрола по граничните пунктове с Гърция. Медицински екипи проверяват влизащите у нас.

COVID-19 В ЕВРОПА: Съседните на България държави регистрираха случаи на зараза (ОБЗОР)

Жителите на Солун са разделени на две в притеснението си. Половината от тях се тревожат заради случващото се и затова масово пазаруват стоки от първа необходимост, както и продукти от аптеките. Те избягват излизането навън, опитвайки се така да спазват указанията да не се намират на гъсто населени места. Другата половина са на мнение, че коронавирусът е вирус като всички останали и място за паника няма.

„Заради вируса хората се страхуват и предпочитат да си стоят у дома. Мисля, че няма смисъл да го правят, но улиците са все така празни”, каза един от местните жители.

„Това е вирус като всеки друг. Просто трябва да пазим ръцете си чисти и да не сме сред много хора. Аз съм бременна, какво трябва да направя? Да живея в балон? Мисля, че всичко ще е наред, просто трябва да сме чисти”, коментира една от живеещите в Солун.

Коронавирусът стигна Балканите

„Лекарите в Солун са много способни, затова не съм притеснен. Няма от какво да се страхуваме”, смята мъж, живееш в града.

На ГКПП „Кулата” и днес продължиха масовите проверки на преминаващите хора.

Вицепрезидентката на Иран е болна от коронавирус

Евакуираха 20 български ученици от Италия, няма потвърден случай на коронавируса у нас (ВИДЕО)

Макрон: Изправени сме пред криза и епидемия

Данните за коронавируса в Китай сочат положителна тенденция

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК