Вижте какво разказаха Теофана Ангелова и Ана Врачанска за „Здравей, България"

2020 г. е високосна и родените на 29-ти февруари имат уникалния шанс да празнуват рождения си ден на самата дата.

За това какво е да си роден през 1964г., но да празнуваш 14-тия си рожден ден през 2020г., разказва Теофана Ангелова, която е родена на 29 февруари преди 56 години. „Рождените си дни ги празнувам на 4 години с много близки хора, защото някак си когато ми я няма датата, не се чувствам пълноценно, но тази година, специално на 29.02 ще празнувам 14-тия си рожден ден и ще навърша 56 години с Божията помощ, разбира се. Ще се съберем 4 поколения в 1, което за мен е много важно и много хубаво”, казва тя.

Хотел предлага безплатна нощувка на дамите на 29.02

За Теофана е много важно навсякъде, във всеки един документ, сайт или каквато и да е информационна платформа, да бъде записана точната й дата на раждане. Повечето приятели, от детските й години все още помнят, кога има рожден ден, защото са малко хората родени в такъв ден. „Често съм спорила с майка ми и съм й казвала, защо не ме записа на 1-ви март, да празнувам като всички деца. Тя казва: „На 29-ти февруари в Първа градска болница, се родиха по обяд 2 деца, едно момче и ти, аз не мога да променям съдбата”. Даже дъщеря ми сега се майтапи с мен защото ще празнувам 14-тия си рожден ден”, коментира още тя.

В същото време съвременните социални медии редактират датата както си решат. „Никога не съм имала проблеми с датата, но ми направи впечатление във Facebook, когато на 28-ми февруари всичките приятели ме поздравяват за рождения ден, а всъщност аз съм на 29”, казва Теофана Ангелова.

Ана Врачанска е родена също на 29 февруари, но през 1996 г. Като представител на младото поколение, тя не пропуска да отбележи навършването на биологичната си възраст и то - всяка година. „Ако броим рождените ми дниу ставам на цели 6 тази година, което е супер. Тази година ще отпразнувам празника с родителите и с близките хора до мен, планирането му отне сравнително доста време, тъй като и аз съм малко колеблива, как ще го отпразнувам, тъй като е през 4 години, за мен е важно да го отразя”, казва тя.

Още по темата гледайте във видеото.