Загубите им са поради срив на борсите, съобщи "Форбс"

Петима от най-богатите руснаци загубиха общо почти 6,06 милиарда долара за един ден поради срив в борсите, причинен от ситуацията с коронавируса, съобщи „Форбс“, цитиран от БГНЕС.

Експертите на „Форбс“ оценяват, че шефът на „Лукойл“ Вагит Алекперов е загубил 1,6 милиарда долара. Богатството му е 22,5 милиарда долара.

COVID-19 обхвана над 50 държави

Съсобственикът на "Норникел" Владимир Потанин е загубил 1,4 милиарда долара, оставайки с „едва“ 26 милиарда долара. А състоянието на председателя на борда на „Новатек“ Леонид Михелсон намаля с 1,2 милиарда долара до 22,5 милиарда.

Владимир Лисин, който е собственик на Новолипецкия металургичен завод, е загубил 910 милиона долара и сега „Форбс“ оценява богатството си на 21,3 млрд. долара. Съсобственикът на „Северстал“ Алексей Мордашов е загубил 948 млн. долара за един ден и сега има 19,9 млрд. долара.

17 са вече починалите от коронавируса в Италия

Спадът на борсовите индекси поради опасенията относно разпространението на COVOD-19 продължава от няколко дни. Индексите спаднаха значително в Китай, откъдето тръгна новият вирус, и в съседните страни, както и в САЩ, Русия и Европа.

Избухването на пандемията, причинено от новата болест, беше регистрирано в края на декември 2019 г. в най-населения град на Централен Китай - 12-милионния Ухан. Световната здравна организация го призна за извънредно положение с международни размери, описвайки го като епидемия с много огнища. Извън Китай са открити случаи на инфекция в 50 страни, включително Русия.

Първи случай на коронавирус и в Нидерландия

Китайските власти регистрираха 2788 смъртни случая в страната, над 36,1 хиляди души са се възстановили, а броят на заразените по време на цялото разпространение на вируса е над 78,8 хиляди.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК