Жертвите на коронавируса на Острова вече са 177

Определени като най-застрашени от коронавирусната епидемия са до 1,5 милиона души във Великобритания, които са уязвими и трябва да останат по домовете си поне 12 седмици. Това заяви правителството в неделя, предаде БГНЕС.

Онези, които са страдат от тежки заболявания като рак на костите или кръвта, муковисцидоза, както и претърпелите трансплантация на органи, са посъветвани от здравните служители да направят всичко възможно, за да се защитят от вируса, включително да се изолират в домовете си за дълъг период.

Спазва ли се забраната за посещения на паркове и спортни площадки?

"Хората трябва да си стоят вкъщи, за да защитят нашата национална служба по здравеопазване и да спасят човешки животи", каза в изявление секретарят Робърт Джерик. И добави, че правителството моли "изключително уязвимите лица" да предприемат "допълнителни мерки".

Над 300 000 души в света са заразени с COVID-19

За гражданите, които останат по домовете си за дълго, ще бъде обявена специална телефонна линия и ще се осигурят доставки на хранителни стоки или лекарства.

По последни данни починалите от COVID-19 на Острова са 177.

В петък правителството обяви по-строги мерки за борба с разпространението на коронавируса, включително затваряне на барове, кафенета и ресторанти. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП