Главата на Римокатолическата църква отправи обръщение по време на неделната си проповед

Папа Франциск призова всички християни по света да се помолят заедно по-бързото отминаване на пандемията от коронавирус, пише БГНЕС.

Главата на Римокатолическата църква направи това обръщение по време на неделната си проповед, която за трети пореден път се излъчва онлайн и по телевизията.

Лекар се зарази и почина от COVID-19 във Франция

"В тези дни на изпитание, когато цялото човечество е изправено пред заплахата от пандемия, искам да поканя всички християни да се обърнат отново в молитва към небето. Призовавам всички църковни лица, служители, миряни, както и всички християни от всички вероизповедания да се съберем заедно - всеки от своя дом, и да се помолим едновременно на Бога с молитвата "Отче наш", на 25 март по обед", съобщи папата.

Само за ден смъртността от COVID-19 в Испания скочи с 30%

Той обяви още, че в петък, на 27 март, лично ще се моли от балкона на базиликата "Свети Петър". „Искаме да отговорим на пандемията на вируса с пандемия от молитва и съчувствие“, добави понтификът.

От пандемията от COVID-19 в Италия са заразени повече от 53,5 хиляди души, а починалите от болестта са над 5 хиляди души. От 10 март в цялата страна са в сила строга карантина и забрана за движение на населението без основателна причина.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП