В Русия има 71 нови случая, в Украйна - 26

През последното денонощие броят на заразените с коронавирус в Русия е нараснал до 438 души, съобщи руският премиер Михаил Мишустин, предадоха световните агенции и БТА.

Над 300 000 души в света са заразени с COVID-19

"В Русия ситуацията се развива не толкова остро, както в други европейски страни. За едно денонощие са регистрирани 71 нови случая, а 17 души са оздравели (от общо 438 заразени)", каза премиерът по време на среща със заместниците си.

Кметът на Москва нареди хората над 65-годишна възраст и болните или да не излизат навън, или да се изнесат на вилите си, за да бъде ограничено разпространението на заразата. Мярката се отнася и за хората с диабет, рак, бъбречни проблеми, за прекаралите инфаркт или инсулт. Препоръчва им се да ограничат социалните си контакти, уточни кметът, без да спомене за евентуални санкции. За останалите се препоръчва да работят дистанционно или да излязат в платен отпуск.

Властите отправят молба възрастните и болните, поставени под карантина, да не посещават "никакви обществени места" и да ходят по магазини и аптеки "само при нужда". Като обезщетение московското кметство предвижда да отпусне помощи от по 4000 рубли (близо 46 евро).

Броят на заразените с коронавируса в Украйна нарасна до 73, съобщи пресслужбата на украинското здравно министерство.

Расте броят на заразените с коронавирус в Русия

"От тях трима души са починали, един пациент е оздравял и вече е изписан от болницата. За едно денонощие са регистрирани 26 нови случая", се казва в съобщението.

Министерството уточни, че 20 от 26-те нови случая са потвърдени в Киев, трима в Ивано-Франковска област и по един в Киевска, Лвовска и Черкаска област.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП