Разпространението на COVID-19 там е много голямо и повишава интензивността си

Световната здравна организация (СЗО) заяви днес, че наблюдава "много голямо ускорение" в разпространяването на заразата с коронавирус в САЩ и страната има потенциала да стане новият епицентър, предаде БТА.

Мелания Тръмп е тествана за коронавирус

През последните 24 часа 84 на сто от новите случаи са в Европа и САЩ, каза пред репортери говорителката на СЗО Маргарет Харис. От тях 40 процента са в Съединените щати. На въпрос дали САЩ могат да станат нов епицентър на заразата тя отговори: "Сега ние виждаме много голямо ускорение на случаите в САЩ. Така че те имат този потенциал".

По думите на говорителката разпространението на заразата в САЩ е "много голямо и повишава интензивността си". Харис добави, че като цяло разпространението по света също се ускорява бързо и се очаква увеличаване на броя на случаите и починалите спрямо регистрираните досега 334 981 и 14 510 съответно. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП