Темата коментира общинският съветник Борис Бонев

„Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен COVID-19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване". Това съобщи в понеделник в личния си профил във Facebook председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Общински съветник от София с коронавирус, лекуват го във ВМА

„Вчера разбрах зя този казус и то от статуса на председателя на Столичния общински съвет. Смятам, че това не е правилният начин за комуникация с колеги. Не може тази информация да излиза първо публично и едва тогава да се информират колегите на въпросния общински съветник“. Това заяви независимият общински съветник Борис Бонев.

„Въпреки че съм контактно лице, до този момент не съм бил потърсен от никого. С цел превенция вече 12-ти ден стоя вкъщи и излизам само няколко пъти до магазина за съществени покупки“, каза още той.

202 са случаите на коронавирус у нас (ВИДЕО)

Борис Бонев заяви, че самият той няма симптоми на COVID-19. И допълни: „Не съм си правил тест. Нека тези тестове да бъдат за хора, които наистина имат симптоми на болестта“.

Той обясни, че Законът за местното самоуправление не позволява СОС да работи дистанционно. „Това показва колко системата е неподготвена за ситуации като текущата. Ако тази епидемия продължи месеци наред, ние няма как да спрем работата на Общинския съвет. Това нещо трябва да се промени със сигурност“, категоричен бе той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП