Цял блок в София се оплаква от несъобразителен комшия

Ремонти по време на извънредно положение. Как се работи и въобще може ли да се работи, докато съседите ти къртят и бръмчат с всякакви машини, а шумът е толкова силен, сякаш майсторите са у вас? С такъв сигнал група софиянци се обърнаха към NOVA. Хората се опасяват, че ако тормозът продължи, няма да могат да отговорят на очакванията на работодателите си.

Ремонтът кипи в кооперация в центъра на София, докато Йордан и Ирина се опитват да работят от вкъщи. Единият е в сферата на икономиката, другият - на финансите.

РАБОТА ПО ВРЕМЕ НА ЗАРАЗА: Дистанционен труд и гъвкаво работно време

„Както се сещате, в момента не обсъждаме кой къде ще ходи на ски или лятото на почивка, а обсъждаме мерки за справяне със ситуацията, правим планове, парични потоци. А аз имам бургия в мозъка си, която в неравноделни периоди спира и тръгва”, разказва Йордан.

„Чукат, блъскат, доведоха петима майстори, които от вчера ни тормозят. Това се чува по време на конферентните разговори. Аз се чудя какво да обяснявам на колегите ми и на работодателите ми, каква е тая ситуация, къде се намирам и въобще какво става”, разказва Ирина Станева.

Чудят се какво да обясняват и съседите им. Заради извънредното положение целият блок работи от вкъщи.

„Уважаеми съседи, след като трябва да си седим вкъщи и да се опитваме да работим, кой реши да си пробва уменията на майстор. Малко акъл и толерантност няма да навреди на никой”, призовават съкооператори.

„От 10:00ч. до 14:00 часа, може би всеки ден, се чува продължително къртене и пробиване”, разказва Яна Филипова.

А собственикът на апартамента, наел майсторите, отговаря така.

„Здравейте. Такъв шум не се очаква тази седмица. Имат още 2 часа подобна работа, но ще предупредим предварително. Ако има шум тези дни, ще е спорадичен, от типа - да се пробие някоя друга дупка”.

Написаното обаче не е спазено. Затова хората са потърсили помощ от общината и от полицията. Засега без резултат.

„Да, ще го регистрираме , но нали знаете, че наредбата на Столична община е, че ако не се вдига шум от 14:00 до 16:00, няма проблем”, отговарят от полицията, разказва Ирина. „Това трябва да престане. Не може всички да сме блокирани вкъщи, притеснени от вируса, от социалната ситуация и от идващата икономическа криза. И отгоре на всичко, да трябва да слушаме дрелките и чуковете на едни хора”, заявява Ирина.

„Когато цялата сграда е превърната на офис, по обективни причини и цел спазване на мерките на правителството, молим така и изпълнителната власт да ни предостави добър начин, да си вършим работата”, казва Йордан.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП