След това ситуацията ще бъде обсъдена отново

Белгия ще удължи крайния срок на ограничителните мерки до 19 април, за да предотврати по-нататъшното разпространение на коронавирус, съобщи на пресконференция премиерът Софи Вилмес, цитиран от БГНЕС.

След тази дата ситуацията ще бъде оценена отново и, ако се наложи, мерките ще бъдат удължени до 3 май. Обстановката се следи постоянно, подчерта тя.

Дете на 3 години е най-малкият пациент с коронавирус у нас

Гражданите трябва да останат по домовете си, освен при необходимост да излязат, например, за да отидат на работа, да напазаруват или да посетят лекар.

Допуска се излизане навън за раздвижване, а не за срещи в парка, подчерта премиерът.

Лицата, които не спазват правилата, ще бъдат глобени. Препоръчва се фирмите да преминат към дистанционна работа. Ако това не е възможно, трябва да бъде спазвана социалната дистанция. Ако и това не може да се осъществи, компанията трябва да затвори врати, заяви Вилмес и обяви, че фазата на превенцията е приключила и е много важно хората да го разберат. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП