Статистиката сочи че у нас на лечение за респираторни заболявания са идвали групи от Финландия Швеция и Норвегия

Хотелиери предлагат вариант страната ни да спаси летния туристическия сезон. Това можело да стане с реклама на уникалните качества на въздуха в Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър. От бранша припомнят, че условията край морето са подходящи лечение на белодробни и респираторни заболявания.

Ангелкова: Ще има фалити на туроператори, ако ситуацията с коронавируса продължи повече от 3 месеца

За уникалните качества на българското Черноморие се знае отдавна. Съчетанието между море и планина в прави района от Свети Влас до Несебър подходящо място за профилактика и лечение на белодробни и респираторни заболявания. „Имаше един великолепен медицински комплекс където се лекуваха и възрастни и млади и българи и чужденци”, каза Иван Иванов, председател Бургаска туристическа камара.

Затова хотелиери и ресторантьори от региона предлагат българското черноморие да се рекламира като лечебна дестинация. Особено след пандемията от коронавируса. „Слънчев бряг е лабораторията за убиване на всякакъв вид белодробни вируси. От Свети Влас до Несебър, там има съчетание на планински и морски въздух със специални, особен вид изпарение което създава една специфична йонизация, която убива всякакви вируси”, коментира Веселин Налбантов, хотелиер.

Бизнесът иска държавна финансова помощ за всички фирми със загуби от над 20%

Статистиката сочи че у нас на лечение за респираторни заболявания са идвали групи от Финландия Швеция и Норвегия.

Затова с подходяща рекламна кампания през август и септември в курортите могат да почиват българи и чужденци които вече са преболедували коронавирус. „Химическия състав на Малко търново, химическия състав на въздуха на Свети Влас и на Сандански е с едно и също химическо съдържание“, заяви Иван Иванов.

Въпреки прогнозите за лято 2020 година, много от хотелиерите по морето са готови отворят своите бази веднага след отмяната на извънредното положение. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП