"Няма да излъжа, ако кажа, че по няколко пъти на ден ми минава мисълта да се върна в България”, посочи Анастасия Страволемова

„Няма да излъжа, ако кажа, че по няколко пъти на ден ми минава мисълта да се върна в България. Ужасява ме обаче самият процес на пътуване и комуникацията с толкова много хора. Притеснявам се, че ако се завърна в България, аз може да съм човекът, който да пренесе вируса до моето семейство”. Така Анастасия Страволемова аргументира решението си да остане на Острова. 

Българка на първа линия срещу COVID-19 в Германия

„Смятам, че моя отговорност в този момент е да пазя себе си и хората около мен. От тази сутрин има информация, че случаите на коронавирус са над 19 500 във Великобритания, а починалите са около 1 200”, посочи българката в Лондон.

ЗАПОВЕД: Всички навън - само с маски

„В Англия не се прилага тест за COVID-19, освен в случаите, когато пациент постъпи в болница в критично състояние и се установи, че то се дължи на коронавируса. Аз имам доста близки и познати, които и в момента проявяват симптоми, но не са тествани. Препоръката е, ако някой усети неразположение, да се самоизолира от 7 до 14 дни. С личния лекар може да се говори само чрез онлайн чат и мобилно приложение”, обясни Анастасия.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП