Хотелиерът Стоил Далевски разказа за идеята си в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините”

„Ние адаптирахме бизнес модела си към ситуацията в момента. Това беше единственият начин да продължим да бъдем полезни на хората. Преценихме, че по-разумно е при нас да бъдат настанявани хора, които пристигат от чужбина”. Така в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините” хотелиерът Стоил Далевски описа идеята си да превърне своя хотел в място, което да приюти хора поставени под карантина.

МС предлага извънредното положение да продължи до 13 май

„У нас пристигат десет полета с по сто души средно, това са 1000 души, които идват от рискови държави и са потенциални носители на този вирус. Къде отиват те? Мерките са супер, но не са достатъчни. Кой следи за спазването на карантината?”, попита Далевски.

„Идеята ни е хората да идват в хотела. Така или иначе ние имаме добра леглова база с всички условия. Нека бъдат при нас по време на карантинния период. Ние ще следим да не излизат от хотела и да спазват истинска карантина”, обясни Стоян Далевски.

Студент отива на съд за нарушаване на карантината

„Ще струва, колкото на мен ми излиза като собственик на хотела. Едни 60-70% надолу от цената, ако, разбира се, се включат всички институции”, посочи хотелиерът.  

„На последен етап от реализирането на идеята сме. Свързахме се с Министерството на здравеопазването и с болници. Сега очакваме предложението ни да се приеме, за да помагаме на нуждаещите се хора”, заключи Далевски.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП