Такава работи и във Велико Търново

Общини и болници масово разкриват телефонни линии за оказване на психологическа помощ. В колцентъра в болницата във Велико Търново вече има и психолог, който ще дежури на разкритите телефони всеки ден.

„Работим по 9 часа на ден и приемаме обаждания от граждани, които се нуждаят от стоки от първа необходимост. Съдействаме им за закупуване на ръкавици, маски, хранителни продукти“, каза Даниел Бончев, ръководител на колцентъра.

Случаите на COVID-19 у нас са вече 449, заразата стигна и Видин (ВИДЕО)

Ежедневно около 20 възрастни търновци се възползват от безплатната услуга. Сред тях е 85-годишният Нанко Нанков. „Мога само да съм доволен и нищо повече. И да си стоя вкъщи“, сподели той.

Освен за закупуване на стоки от първа необходимост, от тази седмица колцентърът се грижи и психичното здраве на великотърновци. Разкрити са още телефонни линии, на които отговарят психолози. „Всички са по-тревожни и несигурни и по различен начин се адаптират към това, което се случва. Нормален е страхът. Въпросът е да го овладеем на едно по-рационално ниво“, каза психологът Милена Ангелова.

Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско?

Конфиденциалността на проблемите и анонимността на хората, които имат нужда от психолог, е гарантирана.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП