Те разпространиха видео, което ни напомня как да прекъснем веригата на разпространение на коронавируса

Министерство на здравеопазването на Израел разпространи едно разяснително видео, което да ни помогне да прекъснем веригата на разпространение на вируса COVID-19. Идеята е хората да са отговорни към себе си и обществото, да мият редовно ръцете си и да почистват повърхностите около себе си.

Ултрарелигиозните евреи не спазват карантината и масово боледуват от коронавирус

По данни на американския университет „Джонс Хопкинс”, в Израел заразените от коронавирус към момента са 6211, а 30 са починали от пандемията, съобщава БГНЕС.

Израелският министър на здравеопазването Яков Лицман и съпругата му Чава са тествани положително за коронавирус, се казва в изявление на кабинета му. Те „се чувстват добре, получават съответните грижи и ще останат под домашна карантина и под наблюдение в съответствие с инструкциите на здравното министерство“, пише още в изявлението.

В Израел превърнаха военен завод във фабрика за медицинска апаратура

Днес началникът на ВМА и председател на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга даде за пример работата в израелския парламент, където заразените депутати работят в специално изолирано с плексиглас помещение тип кабина, което се намира в парламента, а останалите депутати работят нормално. Обсъждането е онлайн, а гласуването се осъществява по групи.

Израел, който има повече от 6 211 потвърдени случая на COVID-19, наложи строги ограничения в борбата с разпространението на вируса, включително и пълна забрана на несъществени движения. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП