Д-р Богдан Петрунов заяви, че напълно подкрепя мерките у нас

„На настояшия етап социалната изолация е единственото решение за справяне с епидемията. 80 % от човешката популация ще бъде засегната. Над 5 милиарда ще се заразят. Това ще продължи поне 8 месеца. Напълно подкрепям мерките. По-рано от есента няма да можем да бъдем спокойни. По-добре да се огранич от някои удоволлствия, като ходене на море, защото може да стане същото като в Италия, Испания“. Това обясни алергологът Богдан Петрунов в ефира на „Неделята на NOVA". 

675 станаха потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Лекарят сподели какво е видял в Ухан по време на SARS епидемията преди години.  „През 2004 година бях в Ухан и видях с очите си този прочут пазар. Там се продава и яде наистина всичко. Може да купиш от червей до слон. Трудно е да кажем от къде е тръгнал вирусът, но е много вероятно да е от там“, смята Петрунов.

Повече гледайте във видеото

Възможно ли е изграждането на колективен имунитет срещу COVID-19?

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!