Те ще са отворени извънредно до четвъртък

Още по-строг контрол по пазарите в дните преди Великден.Те ще са отворени извънредно до четвъртък, а влизането и излизането става при специални мерки за сигурност и безопасност на пазаруващите и търговците.

Изгониха търговци от Женския пазар заради неспазване на мерките срещу COVID-19

На Женския пазар клиентите се допускат при специални мерки за сигурност. Контролът и пропускателният режим са изключително строги. Изградени са специални КПП-та, през които се осъществява достъпът до щандовете. Влизането и излизането става на групи по точно определен брой пазаруващи. Изискванията са 2 метра разстояние и задължително носене на маски.

„Мерките, които ни очакват са тези, прилагани досега. Районът на Женския пазар е отцепен, а служители наблюдават да не се получи струпване в околните пространства на пазара. Вътре също е създадена организация, като във всеки сектор има човек, който отговаря да няма струпвания пред масите”, каза изпълнителният директор на „Пазари Възраждане” Драгомир Димитров.

Пазарите ще работят в периода 13 - 15 април

На Колхозния пазар във Варна е пълно с клиенти. Повечето спазват дистанция помежду си, има и служители, следящи за спазването на мерките. Търговците са свалили цените и бързат да разпродадат стоката заради затварянето на тържището. Повечето от тях са малки производители. Твърдят, че забраната за пазарите ги обрича на фалит. Нямало как за три дни да се преструктурират, за да предлагат стоката на големите вериги.

Повече гледайте във видеото. 

Репортери: Георги Георгиев, Искра Урумова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!