Евродепутатите ще обсъдят и гласуват предложенията на ЕК

Евродепутатите ще обсъдят и гласуват предложените от Европейската комисия мерки за смекчаване на последиците от пандемията. Повечето от тях ще участват и гласуват от домовете си.

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен ще представят мерките, предприети досега в рамките на блока.

ЕП ще проведе извънредно заседание на 16 и 17 април

„Работим по новия европейски бюджет, който с цялата си мощ е в състояние да осигури необходимите пари за огромна инвестиционна инициатива. Тя ще бъде необходима, за да рестартира икономическия процес. Говорим не за милиарди, а за трилиони евро”, посочи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!