Това обаче ще става в определени дни, за да не се получава смесване на потоците от хора, обясни той

От следващата седмица ще бъде възобновена работата по детските и женските консултации и изпълнението на имунизационния календар, информира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Подготвени са текстовете на заповедите. Това обаче ще става в определени дни, за да не се получава смесване на потоците от хора”, обясни той. 

Столичната РЗИ очаква след Великден отново да започнат имунизациите

Кунчев поясни, че свижданията в болниците обаче няма да бъдат разрешени. „Считаме, че не е добра идея външни хора да посещават лечебните заведения, това ще затрудни работата им”, допълни той.  

Главният здравен инспектор посочи, че възстановяването на част от дейностите било знак за постепенното връщане на болниците към обичайния им ритъм на работа, не само по отношение на женски и детски консултации, а и на тяхната планова дейност.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!