Взети са и мерки за защита на работниците от коронавируса

Ремонтът на опожарената катедрала "Нотр Дам" в Париж бе подновен с мерки за защита на работниците от коронавируса, съобщи БТА.

Повече от година след опустошителния пожар същинският ремонт не е започнал. Заради пандемията от коронавируса работата спря в средата на март.Работниците започнаха да реорганизират ремонтната площадка днес.

ГОДИНА ПО-КЪСНО: Камбанен звън напомни за пожара в "Нотр Дам" (ВИДЕО)

Ректорът на катедралата монсеньор Патрик Шове каза пред журналисти, че се променят условията в съблекалните и душ кабините, за да бъде осигурено повече пространство заради нуждата от социално дистанциране. Освен това се подготвя столова, където работниците да се хранят, тъй като всички ресторанти в страната са затворени. Работниците са настанени в хотели в околността, така че няма да се налага да ползват градски транспорт.

От обещаните 922 млн. евро за „Нотр дам” са преведени 104 млн. евро

Планирано е работата по почистването да бъде възстановена поетапно следващата седмица.

Възможно е незагасена цигара да е подпалила "Нотр Дам"

Укрепването на "Нотр Дам" струва 3,6 млн. евро (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!