В такова положение опозицията трябва да даде своята подкрепа за управляващите, заяви зам.-председателят на ВМРО

“БСП ясно показва, че не може да бъде алтернатива на управлението. Днешният ден бе пореден епизод от многото, в които те дават мило и драго да задават въпроси към премиера, само и единствено с целта да му кажат, че не е свършил нищо. С този си ход те ясно показват, че нямат работещи предложения и ясен план. Ако една опозиция иска да е на мястото си, в такова положение тя трябва да даде своята подкрепа за управляващите“. Това заяви в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините” зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той добавя, че ВМРО вече са публикували цялостна стратегия за справянето с извънредното положение в страната. „Предложенията ни са работещи и дори БНБ вече прие част от тях“, добави Веселинов.

Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юли (ВИДЕО)

„Ние от ВМРО сме на мнение, че държавата не трябва да пести пари в тази криза. От ГЕРБ също нямат против, но искат да видим колко време ще продължи тази ситуация, за да можем да предприемем адекватните мерки“, казва депутатът.

Относно нужната подкрепа в туризма, който се очертава като един от най-засегнатите сектори в икономиката ни, Веселинов изрази твърдо мнение, че държавата трябва да извади пари за ваучери. „Те биха могли да бъдат дадени на всеки българин, който се е осигурявал редовно през последните 8 от 12 месеца. Това е мярка, която би имала много добър ефект. Възползвайки се от това, всяко едно семейство ще вложи още пари, които ще задвижат икономиката. Много средства биха се върнали и обратно в държавата“, казва той.

По негово мнение все още не е късно за действия. Много от мерките, които предлага министър Ангелкова са били обсъждани и с ВМРО. Веселинов заяви, че следващата седмица предстоят разговори по темата между коалиционните партньори.

Александър Сиди: Хората искат решения, а не абсурдни разговори

Относно защитата на българското производство депутатът изрази мнение, че ВМРО следят процеса с внимание, но не виждат голям приток на такива стоки в големите вериги. Ако резултатите не бъдат на лице, най-логичният вариант, според ВМРО, би бил допълнително облагане на тези магазини.

Веселинов коментира и отпускането на мерките за борба с коронавируса у нас. Техният резултат щял да бъде видим едва след седмици, когато се анализират резултатите от нововъведенията. Тогава ще се прецени и дали те могат да продължат.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!