Какви мерки предлагат от ВМРО?

„Смятам, че трябва да спрем да си говорим по толкова безумен, политически начин. Това ниво на разговори е абсурдно. Хората искат от нас решения, а не да се събираме, за да излезе лидерът на БСП и да казва, колко лошо е това извънредно положение. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Коалиционният съвет приключи без решения

Той коментира, че БСП са направили абсурдни предложения по Закона за извънредното положение само, за да могат да участват по някакъв начин. По негови думи предложенията им са щели да попречат на нормалното ценообразуване на стоките в страната. „Каквито и предложения да имат БСП – има си законов път, могат да ги внесат в деловодството на Народното събрание и те ще бъдат разгледани“, добави Сиди.

Във връзка с проваленото изслушване в Народното събрание днес, депутатът заяви: „Борисов е изключително активен по медиите и обяснява мерките предприети от правителството. Смятам, че не е сериозно да занимаваме цялото Народно събрание, за да можем да задоволим партийното его на определен политически лидер“.

От ВМРО предлагат ваучери за почивка, с които да стимулират българския туризъм

Александър Сиди заяви, че отворените пазари са по предложение на ВМРО и така търговците могат да продават стоката си. Днес те са направили ново предложение за ваучери от по 100лв. за всички български граждани, както и да се намали ДДС. Той подчерта, че в коалицията съществува добър диалог и сега най-важно е да се излезе по добър начин от тази криза.

Едно от предложенията на ВМРО е парковете и градинките да се отворят. Това обаче трябва да бъде прието от Националния оперативен щаб.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!