Очаква се лидерите на управляващото мнозинство да се съберат отново след Великден

Коалиционните партньори в управлението приключиха заседанието си без решения. На срещата бяха обсъдени мерките, които ВМРО предложи за овладяване на кризата, причинена от пандемията COVID-19.

Лидерите от управляващото мнозинство се събират на коалиционен съвет

Част от тях гласят: безплатни ваучери на стойност 100 лв. за почивки в страната и за български продукти. Сред предложенията беше и това - да се ограничи вносът на стоки до изчерпване на родното производство. От ВМРО настояват да се прецизира еднократната помощ от 375 лв., която се предоставя на семейства, които са в неплатен отпуск. От партията са на мнение, че финансовата помощ трябва да обхване и самотните родители.

От ВМРО предлагат ваучери за почивка, с които да стимулират българския туризъм

„Нашите предложения не са тайна, те са качени и на сайта ни. Сега ще ги връчим официално. Тепърва ще видим дали ще се стигне до консенсус. Не сме водили дебат по темата”, каза Искрен Веселинов от ВМРО преди началото на Съвета.

Очаква се лидерите на управляващото мнозинство да се съберат отново след Великден

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!