Целта на упражненията е успокояване на ума и релаксация на тялото

Още помощ в полза на българските медици в изолация. Този път обаче, помощта е доста специфична. Идва от най-голямата верига йога студиа в България, които предлагат безплатни, кратки онлайн уроци за успокояване на ума и релаксация на тялото. Услугите си специалистите ще предоставят на всеки медик, който се свърже с тях.

Нели Насева е адвокат. В продължение на 15 години търговското право било нейно ежедневие. Преди 9 обаче, болки в гърба заради часовете, прекарани пред компютъра, я принудили да потърси решение. Намерила го, но то променило всичко.

Професионални спортисти пренесоха фитнеса вкъщи

„Буквално след първия месец практика, видях огромните промени, които се случиха на всички нива, не само във физически аспект. Успокояването на ума, изчистването на съзнанието, станах много по-продуктивна в работата си”, обяснява Нели Насева.

Решението било... йога. Запалила се толкова много, че искала да знае все повече и повече. Започнала да пътува, за да се учи от най-добрите. Скоро обаче и това не било достатъчно. Йогата се превърнала в начин на живот, който днес тя разкрива пред учениците си в студиата, на които е съсобственик.

ДОМАШЕН ФИТНЕС: Как да останем във форма през изолацията? (ВИДЕО)

И докато гледала новини за медиците в изолация, Нели решила, че полезна и физически, и психически би могла да им бъде и йогата.

„Начинът, по който можем да помогнем, е с повече практики за медитация, за вътрешно спокойствие, комфорт и сила. Неизчерпаемия източник на сила, на удовлетворение, на сигурност, не се крие във външните фактори около нас, а в нас самите”, смята Нели Насева.

Така, от екипа й записали пакет от 7 медитации - от базови до сложни техники, благодарение на които всеки би могъл да изгради основни умения.

„Част от тях са дихателни техники, друга част включват съвсем леки йога позиции с дихателни техники, които могат да се правят дори в леглото вкъщи. Може да се практикува, докато седиш, лежиш или чакаш на опашката за нещо. Идеята е както абсолютно начинаещи, така и напреднали в медитативни практики, да могат да усетят удовлетворението от тях”, обяснява Нели Насева.

От предложението би могъл да се възползва всеки медик като се свърже с йога студиото, за да получи безплатен код за достъп до онлайн платформата със специално записаните за тях уроци.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.