Как се подготвят за състезания родните спортисти, докато са под карантина?

Професионални спортисти измислиха как, докато спазват карантината, да се подготвят силово за състезания. Световната ни шампионка по силов трибой Вера Калимана показа пред NOVA дома си, който е превърнала в зала.

ДОМАШЕН ФИТНЕС: Как да останем във форма през изолацията? (ВИДЕО)

Йога инструктури пък не само не страдат от настоящата ситуация, дори благодарение на нея успяват да привлекат клиенти от чужбина.

Ще я видите във фитнеса, в боксовата зала, вдига тежести и се качва на ринга дори, когато има празник. В момента стои вкъщи, но не бездейства – намерила е начин как да не излиза от форма дори в настоящия режим на карантина.

Фитнес инструктор: Индустрията напредна много в последните години

Вера нагледно демонстрира какво се случва, когато ти предстои Европейско, но залата, в която тренираш, е затворена.А с  треньорите си контактува дистанционно:

"Максимално захранваме нейната мускулатура с нужните нутриенти, за да може тя да се развива силово и като наближат състезанията, ще изчистим ненужните килограми, за да влезе в дадената категория", обясни персоналният онлайн треньор Деян Илиев.

Вера признава, че й липсват само  шегите и настроението, което винаги съпровожда тренировките в зала.

За други видове спорт като йога няма нужда цяла фитнес зала да се пренася у дома. Яна признава, че карантината не попречи на работата й изобщо – студиото се намира до дома й, а курсовете води изцяло онлайн.

Още по темата гледайте във видеото.