Иван Неделчев е категоричен, че хората могат да правят всякакви упражения вкъщи

"Има начин хората да поддържат добър тонус на тялото и ума чрез тренировки от вкъщи. Има десетки мобилни приложения и стотици фитнес инструктори, които работят в тази насока. Индустрията напредна много в последните години и има много алтернативи за спорт ккакто за тренировки вкъщи, така и на открито“. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ Иван Неделчев, професионален инструктор и университетски преподавател.

ЕФЕКТИТЕ ОТ COVID-19: Бизнесът у нас прогнозира загуби за милиони

По думите му при подходяща адаптация трениращите могат да направят упражнения с всякакъв интензитет, плътност и обем и в домашни условия. „Хората трябва да спортуват от вкъщи поради две причини. Първата е да изпитват емоционална наслада и радост от движението, което да е превенция и профилактика за психологически, емоционални и социални заболявания. И втората е да бъдат тонизират само за здраве и удоволствие“, уточни специалистът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП