Тя се грижи сама за децата си и родителите си, които също са с увреждания

Живот в социална изолация вече осем години - това е историята на Йорданка Митева от Ямбол, която е в инвалидна количка и сама се грижи за децата си и родителите си, които също са с увреждания.

„От началото на годината съм излизала само веднъж, пред входа, за мъничко и това е“, споделя Йорданка.

Помощ от шампиони: "Златното момиче" Станимира Петрова помага на жена да проходи

Към инвалидната количка я приковава тежка катастрофа, станала през юли 2012 г. „Фаталното за мен е, че оставам под колата. Вследствие на това имам счупване на гръбнака, на ребрата, контузия на бял дроб, комоцио, кома и изгаряне в областта на стомаха, което се получава от топлата гума”, разказва жената.

Следват месеци борба за живот. „В болницата, когато вече се събудих след операцията и след комата, въпреки състоянието ми, осъзнах, че ми се живее, наистина много ми се живее“, казва Митева.

Към живота я връща любовта към двете ѝ деца и родителите ѝ, които също са с увреждания.

„Майка ми е нещо велико за мен. Тя се бори с всичките препятствия. Когато влезе в дупка, гледа да излезе колкото може по-бързо,а не да боксува в нея. Ние се грижим заедно един за друг и продължаваме напред“, казва синът на Йорданка Георги.

Пет години след катастрофата следва и друг тежък удар - раздяла с бащата на децата ѝ. Въпреки че целият ѝ свят е заключен основно между четири стени, Йорданка тренира усилено и ежедневно. Силният й дух е забелязан и от шампиони. През 2019 г. златната ни боксьорка Станимира Петрова обединява и други големи в спорта, за да помогнат на Йорданка да проходи.

„Наистина са много. Това са самата Станимира Петрова, Петър Лесов, Иван Иванов, Армен Назарян, Тервел Пулев, Детелин Далаклиев и още много други. Тук е и мястото да благодаря истински и от сърце на Станимира, както и на всички спортисти, които се включиха в моята кампания, и дариха свои ценни артикули - тениски, кецове, медали”, каза още тя.

С помощта от шампионите Йорданка е „на крачка“ да проходи отново. Надежда дава клиника в Турция. Събрана е по-голямата част от сумата за необходимата терапия. За сложната манипулация са нужни обаче още 20 000 лева.

„Въпросните 20 000 лева ще заплатя на клиниката за последната процедура. Трябва да премина през общо три процедури по 15 000 евро. За първите две съм превела средствата, тъй като са събрани“, уточни Йорданка.

Семейството продължава да вярва в доброто и, че отново някой ще им подаде ръка. 

Репортер: Мира Безус

Ако желаете да помогнете на Йорданка, може да преведете средства по следната дарителска сметка:

IBAN: BG90FINV91501317313214

SWIFT: FINVBGSF

Банка: Първа инвестиционна банка

Титуляр: Йорданка Иванова Митева

Можете да го направите и тук:

helpkarma.com/help/winwithyordanka

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.