Българската армия пое по дългоочаквания път на модернизацията, заяви президентът

„Живеем във все по-неспокоен свят, в който сигурността и суверенитета ще чертаят бъдещето на нацията. След десетилетия на експерименти, съкращения и недоимък, българската армия пое по дългоочаквания път на модернизацията”. Това заяви президентът Румен Радев в речта си по повод 6 май.

„Модернизацията е скъп, сложен и всеобхватен процес, но в същината стои човекът, неговата професионална подготовка, кадрово развитие и социален статус. Съвременните отбранителни способности са немислими без войниците, сержантите и офицерите”, допълни президентът.

Президентът и началникът на отбраната поднесоха венци на Паметника на незнайния воин - СНИМКИ

Българската армия винаги е била и ще бъде гарант за суверенитета на държавата, каза още президентът. С почит към предците и воините ни, президентът посочи, че армията винаги е била пряко свързана с народа.

Честваме Деня на храбростта и празника на Българската армия

„Днешният празник е тържество на единството на народ и армия. Нашата вековна история е доказала, че когато тази спойка е силна, силна е и страната ни”, каза Румен Радев.

И подчерта начина, по който коронавирусът е променил и честването на празника.

 

 


„Днес няма да има парад и гражданите няма да видят своята армия на площада и в небето. Но нашите военнослужещи отново са на своя пост и ще демонстрират своите умения. Нека бъдат уверени, че нашата признателност към тяхната рискова дейност и високоотговорна мисия е искрена и непреходна”, каза президентът.

„Бъдещето на България зависи от нашата мъдрост, но и от нашата дързост и задружни усилия. Честит Ден на храбростта”, завърши словото си президентът.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.