Тя се провежда на територията на село Ореховица

Задържаха заподозрения за грабеж на 90 лева и побой над 90-годишнен мъж от село Ореховица. Арестуваният е 36-годишен рецидивист, който седмица се укривал от полицията. В населеното място рано сутринта нахлуха униформени. Стигна се до шест ареста. Иван Гешев беше на място, за да инспектира акцията.

Хванаха 1 тон колумбийски кокаин, 18 в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

Случаят, провокирал операцията в Плевенско, е от преди седмица. През нощта на 12-ти май непознат ограби и преби 90-годишния Васил Маринов от Ореховица.

 

 

„Едно от малкото неща, които леко могат да ме дебалансират, е това, което виждам – как се бият възрастни хора, изнасилват се възрастни жени, пенсионери в къщите, палят ги и какво ли още не се случва”, обясни Гешев.

Пребиха и обраха възрастен мъж в дома му

Равносметката от претърсванията и изземванията е следната: „Шест задържани лица. Извършени са претърсвания на пет адреса. Образувани са пет досъдебни производства”, обобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

 

Иван Гешев увери жителите на Ореховица, откъдето бил и неговият дядо, че подобни случаи като този на 90-годишния Васил Маринов няма да се повторят.

 

 

Ситуацията в населеното място е спокойна. Премахнати са КПП-тата на жандармерията, които спираха всички коли на входовете и изходите на село Ореховица. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.