Жителите на квартала излязоха на протест в понеделник

Очаква се карантината на ямболския ромски квартал "Райна Княгиня" да бъде вдигната в полунощ. Жителите на квартала излязоха на протест в понеделник. Те изразиха недоволството си от продължаващите карантинни мерки в квартала, който е определен за огнище на коронавирус.  

Протест в ямболския квартал "Райна Княгиня" (ВИДЕО)

Стотици хора изразиха своето недоволство. Според тях напрежението е нараснало поради изтичането на карантинния срок. Карантинните мерки е трябвало да отпаднат на 18 май, но това не се е случило.

Дезинфекцираха ямболския квартал „Райна Княгиня“ от въздуха

"Ние искаме свобода, да отпаднат мерките, да няма заграждения. Искаме да имаме достъп до нормалния живот", заяви жител на квартала.

Затварят Спешното отделение на болницата в Ямбол

"В понеделник наистина изтече 14-дневният карантинен срок. По наше настояване той беше удължен с още два дни, тъй като очаквахме пробите от събота. От 28 взети проби има 4 положителни", обясни кметът на Ямбол Валентин Ревански. Една от положителните проби е на медицинско лице от Спешна помощ в града.

Репортер: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.