Бившият омбудсман обяви, че ще се яви на парламентарни избори

Мая Манолова прави политическа формация, с която отива на парламентарни избори. Това обяви бившият омудбсман на митинг пред Министерския съвет. Протестът поиска оставка на  кабинета.

В протеста на Манолова  участваха и майки от инициативата "Системата ни убива", и представители на бившия Реформаторски блок. За първи път след загубата на кметските избори в София, Манолова обяви, че ще прави и политически проект. Начерта и 19 мерки за справяне с последствията от коронавируса.

 

 

„Ще има ревизия на онези 4,5 млрд. лв., които вие обещахте от телевизора и които не стигнаха до хората. Безлихвени кредити са раздадени само на 2500 души от всички, останали без работа”, каза Манолова.

Отговортът на властта дойде от социалния министър Деница Сачева. Тя определи като спекулация твърденията на Мая Манолова. Протестът завърши с автошествие и заявка, че от следващата седмица Манолова тръгва да обсъжда мерките с хората в провинцията.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.