Собственичката подозира мъж, с когото е живяла

С екипа на NOVA се свърза Адрияна Асенова от Ловеч. Тя е подавала жалби в полицията с желанието да получи ограничителна заповед за мъж, когото подозира, че ѝ създава неприятности.

ТРЕВОЖНА СТАТИСТИКА: Ръст на домашното насилие от началото на извънредното положение

Отскоро колата на Адрияна е със забита кирка. На гангстерски език това означава предупреждение. Как разчита постъпката в ефира на „Здравей, България” разказа притеснената жена.

„Засега не съм получила съдействие от полицията. Подала съм две жалби до прокуратурата. Вчера установих, че в тавана на колата ми е забита кирка. Чувствам се застрашена, застрашено е и семейството ми”, сподели Асенова.

Омбудсманът поиска спешни мерки за борба с домашното насилие

Тя подозира, че зад случилото се стои мъжът, с когото е живяла на семейни начала. „Той започна да ме заплашва и да ме преследва. Ставала съм жертва на психически и физически тормоз по всякакъв повод”, посочи още Адрияна. 

Тя обясни, че мъжът имал криминални прояви и въпреки подадените жалби, срещу него не са предприети действия. Властите отказвали да ѝ издадат ограничителна заповед вече повече от година.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.